Direktlänk till inlägg 12 februari 2009

inviduella val

Av Anna Eliasson - 12 februari 2009 19:45

ja men då var det dags då!

inviduella val, kom jag på igår kväll när jag låg i sängen. Det är på kvällarna jag kommer på allt ! såklart hade jag glömt bort det. Så nu har jag suttit i nästan en timma och läst igenom häftet om de olika kurserna. Det finns faktiskt en del intressanta grejer. Vilket jag inte kunde tro innan jag började bläddra i häftet. Jag hade bara hört hur alla i min klass ba

- aa jag ska ta litterär gestaltning som 100p kurs och internationella relationer som 50p kurs.

Och jag orkade inte ens tänka på vart det betydde, för mig snurrade bara allt i huvudet. Men nu tror jag iallfall att jag har hittat något som faktiskt kan bli riktigt bra =) nämligen :


1 val : 100p psykosocialt arbete '' du får arbeta med dina egna värderingar och attityder för att kunna utveckla ett proffisionellt förhållningssätt gentemot människor som är socialt utsatta. Kursen ger kunskap om barn och ungdommar i riskzonen för att du ska kunna uppmärksamma singlaer och riskbeteenden samt lagstiftning, organiserade stödinsatser samt samhällets ansav inom området''

 50p: Rättkunskap '' Kursen ska ge kunskaper om rättväsendets uppbyggnad och funktion. Den ska också ge kunskaper om de delar av rättsordningen som är av väsentlig betydelse för individ och företag. Genom formulering och lösning av olika juridiska problem ska kännedom ges av principer och syften bakom olika rättsregler. Kursen ska också ge information om internationell rätt och individens rättsäkerhet i ett internationellt perspektiv. ''

estetiskt val 1: bild och form 2 val : 100p Lagbollspel A-tjejer ''Kursen innehållergenomgångar och träning i de största nationella och internationella bollspelen. För att fördjupa elevens insikt i teknik, taktik och spelsystem görs studiebesök på matcher och träningar. Kursen tar upp kostens betydelse och hur kroppen fungerar vid effektiv träning. Träning, spel och analyser ger utveckling i och djupare förståelse om lagbollspel. ''

50p Må bra ''Kursen ska ge kunskap kring egen hälsa genom fysiska, välmående och personlighetsutvecklande aktiviteter. Förhoppningsvis är att dessa kunskaper och upplevelser ska öka till ökat välmående. Fysiska aktiviteter: självvalda motionsaktiviteter, naturupplevelser, trendaktiviteter på gym-företag, storsjöbadet och idrotts-och motionsföreningar samt alternativ rörelseträning tex Qi Gong och Yoga välmåendeaktiviteter: massage, relaxing, stresshantering, meditation, kost och vila.

Personlighetsutveckling : hälsoprofil, självförtroendeutveckling, självkänndedom, livsstil och relationer.

estetiskt val 2 : drama


nååå? låter det bra eller?!   hinner nog ändra mig tills imorgon, men det känns rätt bra iallfall. Ikväll tänkte jag skriva hetast just nu listan, den lär dock bli ganska kort. Ha det bra så länge!


 
ANNONS
 
sofia

sofia

12 februari 2009 23:13

Jag tror dom där passar dig jag annahjärtat

http://sofiablidberg.blogg.se

 
Sandra

Sandra

18 februari 2009 22:32

Jag läser rättskunskap det här året, jag är väldigt intresserad över rättsväsendet! :) skulle verkligen kunna tänka mig att jobba inån form av jurist..
Men jag tycker att kursen inte ger speciellt mycket, den är allt annat än kul..
Hoppas att din skola har lagt upp kursen på ett mycket roligare sätt än vad min skola har ._.

http://svartvitrutad.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Eliasson - 2 april 2009 17:14

Skön dag idag på skolan. Sedan stan med amanda mf, införskaffade mig ingenting speciellt, min budget vill inte det. blev iallfall lite trosor och sminksvampar. hehe! Hinner inte blogga så mycket nu, ska äta mammas världens godaste  wok och sen ska j...

Av Anna Eliasson - 29 mars 2009 22:39

myshelg har det varit för min del! i fredags blev det mys och musikdirekt med sara sara och linis. I lördags blev det detsamma + ida. Sen drig vi till viktors lokal med han bengt och Jonas. Blev övernattning och mys där. Idag (söndag) har jag varit ...

Av Anna Eliasson - 22 mars 2009 16:05

som ni kanske har märkt har jag tagit en lååååång bloggpause. Måste hitta mig själv för att kunna blogga och skriva om vättiga saker, därav uppehållet. Tappar jag alla läsare så får det bli så, men i en sånhär situation måste jag tänka på mig själv....

Av Anna Eliasson - 3 mars 2009 22:19

jag är coooooowl, oh du är en foooowl ! yeeey jag älskar simone och du är en fåne.   ja , så kan det ju låta när jag rimmar , simone heter jag för den delen anna bad mig att skriva ett litet inlägg för hon tycket att jag är den ballaste hon vet. ( n...

Av Anna Eliasson - 2 mars 2009 21:50

hej, sry för den dåliga uppdateringen! Men faktiskt så har jag en anledning denhär gången. Det är sportlov och jag kom hem från stugan nyss. Har varit där med familjen över helgen och myst! När jag kom hem fick jag träffa älsklings-simone som är he...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ annasflipp med Blogkeen
Följ annasflipp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se